Apariții media

Ce sunt operațiile bariatrice corective și în ce situații sunt recomandate

 • la Digi24

În ciuda unei operaţii de slăbit, este posibil ca unele persoane să nu ajungă la greutatea ideală, ori, în cazul altor pacienţi, să se îngraşe din nou. În aceste situaţii se recurge la operaţiile corective bariatrice. Despre aceste proceduri ne vorbește dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală.

Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea.

 • pe Youtube / DC News, DC Medical

În ce constă bypass-ul gastric și cui îi este recomandat

 • la Digi24

Bypass-ul gastric este una dintre cele mai eficiente operaţii pentru slăbire, mai ales pentru persoanele care suferă de diabet zaharat. Intervenţia creşte calitatea vieţii acestor pacienţi, care sunt în grupa de risc şi în contextul pandemiei de Covid-19. Ce trebuie să ştie pacienţii de chirurgie bariatrică.

Chirurgia bariatrică, tehnici şi beneficii

 • la Digi24

Atunci când regimul alimentar, sportul sau alte tratamente pentru slăbit nu dau rezultate, soluţia în cazul obezităţii morbide poate fi chirurgia bariatrică. Există tehnici operatorii care duc la o scădere durabilă în greutate, astfel încât starea de sănătate se îmbunătăţeşte şi creşte calitatea vieţii pacienţilor.

Pacient bariatric - viața de la capăt

 • pe Youtube

Dupa ce v-am vorbit despre obezitate, curaj, decizia schimbarii si relatiile exterioare care ne pot indeparta de sine, astazi va voi povesti cum a inceput drumul meu ca pacient bariatric. Puteti sa il numiti un drum deloc usor dar eliberator sau cele 5 incizii care mi-au schimat viata!

Cum se poate trata obezitatea prin intervenţie chirurgicală

 • la CSID

Excesul ponderal afectează la ora actuală peste 1, 9 miliarde de oameni. Dintre aceştia, peste 650 de milioane suferă de obezitate. Conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, numărul persoanelor care suferă de obezitate s-a triplat din 1975 şi până astăzi.

Obezitatea - un subiect cu greutate!

 • pe Youtube

Micșorarea stomacului, operația face minuni!

 • la KanalD

Operatia face minuni - jumatate din greutate se topeste in numai sase luni, iar pacientii trec rapid de la masuri XXL la S. E o interventie chirurgicala la moda, spun medicii, care avertizeaza insa ca vine la pachet si cu riscuri, mai ales ca 25 la suta dintre pacientii operati se ingrasa la loc.

Avantajele operațiilor bariatrice

 • la Digi 24

Obezitatea a devenit, în toată lumea, o problemă de sănătate publică. Tot mai multe persoane suferă de această boală și vine cu o serie de complicații medicale, dizabilități temporare sau permanente, scăderea duratei de viață. Care sunt beneficiile operațiilor de slăbit la acești pacienți, aflăm de la dl. dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală.

Avantajele chirurgiei laparoscopice

 • la Digi 24

Herniile sau pietrele la fiere se operează în zilele noastre prin metode minim invazive. Recuperarea acestor pacienți este mult mai rapidă, timpul de spitalizare se reduce la jumătate, iar bolnavul are un disconfort mult mai mic. Anca Dumitrescu vorbește despre operațiile laparoscopice cu dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală, la Spitalul Medicover.

Chirurgia împotriva obezității

 • la Digi 24

De la ultima nostră întâlnire și până astăzi avem rezultate foarte bune în ceea ce înseamnă tratamentul obezității, spuneați dumneavoastră, dar care este procentul?
- De la ultima nostră întâlnire, ținând seama de faptul că numărul pacienților salvați, care și-au recăpătat starea de sănătate în urma intervențiilor chirurgicale, a crescut cu 100%, mă declar foarte fericit.

Pregătirea operațiilor bariatrice

 • la Digi 24

Din ce în ce mai multe persoane obeze sunt interesate de slăbit prin operație. Se cunosc metodele și beneficiile intervențiilor bariatrice, dar până se ajunge aici, fiecare pacient trebuie să știe că este nevoie de o pregătire personalizată. În ce constă aceasta, ne-a spus doctor Florin Turcu, medic primar chirurgie generală, la Spitalul Medicover.

Operații bariatrice mai puțin cunoscute

 • la Digi 24

Fenomenul obezităţii este tot mai întâlnit. Sunt cazuri în care pacienţii sunt diagnosticaţi cu obezitate morbidă. Atunci este nevoie de o scădere rapidă în greutate, dar, din păcate, dietele nu dau cele mai bune rezultate. Sunt însă şi alte metode: operațiile bariatrice.

Operația de micșorare a stomacului

 • la Digi 24

Și-a dovedit eficacitatea peste timp și a salvat sute de mii de oameni de la obezitate. Vorbim despre chirurgia bariatrică și despre procedeul cel mai frecvent utilizat în Statele Unite: operația de bypass gastric, adică de micșorare a stomacului.

Operația de micșorare a stomacului

 • la Digi 24

Chiar dacă este greu de crezut, există posibilitatea să mănânci puțin, să nu-ți fie foame și să te saturi mai repede. Nu este vorba de vreo pastilă minune, ci de operația de micșorare a stomacului, pentru cei care au încercat toate posibilitățile de slăbire, dar fără rezultat.

Greșeli în curele de slăbire

 • la Digi 24

Ați încercat toate curele posibile de slăbire, v-ați înfometat, ați mâncat zile în șir numai ciorbă de varză, dar nu ați avut niciun rezultat? Nu sunteți singurii în această situație. Există motive foarte clare pentru care nu scapați de kilogramele în plus.

Beneficiile operațiilor de slăbit

 • la Digi 24

Nu sunt puțini cei care au încercat să slăbească prin nenumărate diete și sport. Când rezultatele întârzie să apară, soluțiile ar putea fi operațiile de slăbit. Cine este pacientul perfect în acest caz, de câte feluri sunt intervențiile și care sunt beneficiile, ne-a spus dr. Florin Turcu, medic primar de chirurgie generală.